07.08.2017 - 08:46

ONE TEŠKO PODNOSE VRUĆINU: Evo kako se rashlađuju životinje u ZOO vrtu

Životinje u beogradskom Zoološkom vrtu traže različit način za rashlađivanje

FOTO: ZOO vrt Beograd
FOTO: ZOO vrt Beograd

Danas je stiglo osveženje u Srbiju, a paklene vrućine koje su ovih dana vladale, nisu prijale ni životinjama u beogradskom Zoološkom vrtu, koje su tražile različite načine da se rashlade.

Možda i najpoznatiji stanovnik Zoološkog vrta je slonica Tvigi, koja se po velikim vrućinama tušira i po nekoliko puta dnevno. Njeno vreme tuširanja je obično oko pola jedan, ali se dešava nekada da odbije rashlađivanje kada nije naročito raspoložena.

Majmuni svakoga dana dobijaju svoje redovne obroke, a leti im je omiljena poslastica tanjir hladne lubenice, oko koje znaju vrlo često i da se posvađaju.

Arktički vukovi smešteni su u kavezu u hladovini, ali i uprkos tome, veći deo dana su ispred fontane. Tapiri su se sklupčali u bazenu, u koji im se učestalo doliva hladna voda. Pustinjska lisica pronalazi hladovinu u pukotini stabla i drema do zalaska sunca.

- Trenutno belog medveda nemamo, jer je izmešten zbog renoviranja prostora – kažu zaposleni. – Njima smo se ranije najviše posvećivali, jer teško podnose vrućine. U bazenu foke krznašice Berte priključen je kuler, jer temperatura vode ne sme da bude veća od 17 stepeni. Porcije sveže ribe dobija često.

 

Tagovi: rashlađivanje, zoološki vrt beograd

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*