Kup kralja: Magična Barsa za traume Murinja (video)

Real ponovo rano poveo, Barselona ko zna koji put se poigrala i preokrenula u nastavku - 2:1...

  • 0

U prvom meču četvrtfinala Kupa kralja, madriski Real je ponovo prokockao rano vođstvo protiv najljućeg rivala Barselone i - izgubio. Pobeda Katalonaca 2:1 (0:1) solidna je zaliha pred revanš koji će se igrati na Kamp Nou.

 

Postaje već smešno.

 

Klinci bi rekli da je ponovo Barsa dala gol fore najljućem rivalu. Tako je i bilo, u samo tri meseca Barselona je dopustila sebi da primi prva gol protiv Madriđana na Santjago Bernabeu, a onda sve preokrene u nastavku i potvrdi da je zaista ekipa kojoj na svetu trenutno nema ravne.

 

Šta će posle ovog meča Žoze Murinjo i Kristijano Ronaldo ne znamo. Nije im lako. Prvom, što sigurno od Barselonine i Gvardioline taktike počinje da dobija ospice, a drugi jer čak i kad postigne gol protiv Katalonaca na kraju se ne raduje.

 

Krenimo redom...

 

Prvih 45 minuta trebalo je Barselona da vodi 3:0. Ne, nije preterivanje, jer su gosti na Bernabeu igrali svoj fudbal, stvarali šanse, ali i promašivali. Jedna idealna prilika za Ronalda bila je dovoljna da Portugalac savlada Pinta i bar do početka drugog poluvremena ubedi drugare iz ekipe da je ovo to veče, kad će uz njegov dol protiv Barse doći i pobeda.

 

Ali... Gvardiola kao da tada počinje da koristi svoj trenerski čarobni štapić.

 

Bez izmene do 82. minuta kada je Adrijano zamenio Aleksisa Sančeza, Gvardiola je uspeo da promeni tok igre. Katalonci su od starta nastavka krenuli ofanzivno. Pujol je pogodio glavom posle kornera donevši 1:1, a pogled na MUrinjovu facu mogao je da nasluti šta će se dogoditi.

 

Svima je bilo jasno da epilog iz prošlog prvenstvenog meča će biti ponovljen. Lukavi Mesi je odigrao pas od dvadesetak metara ka Abidalu, a ovaj iskosa kao da je Pato ili Vilja, a ne defanzivac savladao Kasiljasa - 1:2.

 

 

Barsa je posle ovog rezultata najverovatnije u polufinalu španskog kupa.

 

U 86. minutu očito je bilo da trećina navijača Reala napušta stadion. Time je sve rečeno. Barselona ostaje španski vladar, a Gvardiola ni posle sedmog meča u Madridu kao trener nije poražen od najljućeg rivala.

 

Ranije u sredu Atletik je u Bilbau pobedio Majorku 2:0 (1:0), dok je Betis u utorak pobedio trećeligaša Mirandes 3:2.

 

U četvrtak se sastaju Valensija i Levante (21,30).

 

(telegraf/s.m.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA