09.07.2017 - 09:35

LJUDIMA SU SIMPATIČNE DRUGIMA ULIVAJU STRAH: Evo čemu služe boje na pandinom telu!

Boje pande služe za kamufliranje u prirodnom staništu

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Prirodno stanište simpatičnih pandi je pokrajina Sečuan, odnosno planoviti i kamenoviti predeli ove pokrajine, pa se time objašnava i njihova karakteristična boja.

Naime, pande imaju belu boju na sebi, kako bi se lakše uklopile u snežni pokrivač koji je u ovim krajevima jako česta pojava, dok crni deo tela služi da se lakše kamufliraju tokom noći i mračnim predelima šuma.

Lica panda su takva da lako mogu uplašiti potencijalne neprijatelje, jer zbog specifičnog izraza lica, mnogima se učini da su ove životinje veće nego što to zapravo jesu. Ovo je ljudima svakako teško zamisliti, jer ih volimo upravo zbog njihovih karakterističnih crta lica.

Pande su inače životinje koje se teško razmnožavaju jer su mužjaci lenji za tu vrtsu aktivnosti, dok su ženke pande plodne samo tri dana u godini.

Nekada je Kina poklanjala pande državama prema kojima je gajila jaka prijateljska osećanja, a danas se pande mogu samo iznajmiti, a boravak par pandi u određenoj zemlji košta milion dolara godišnje, ne računajući tu troškove izgradnje, čuvanja i ishrane ovih simpatičnih životinja.

Tagovi: panda

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*