Predlog da šišanje ovaca bude olimpijski sport

Sportska disciplina u Novom Zelandu, Australiji i Irskoj, a postoje i svetski rekordi

  • 2

Udruženje novozelandskih farmera predlaže da šišanje ovaca bude olimpijski sport kao i sport na Igrama Komonvelta. Za početak, pristaju oni, neka bude i nezvanično na jednoj od sledećih olimpijada.

Kako god to nama bilo smešno i čudno, šišanje ovaca je sportska disciplina i u Irskoj i Australiji, a krajem marta u Novom Zelandu se održava svetsko prvenstvo. Prvo je organizovano 1977.

Postoje i svetski rekordi. Tako, naprimer, najbolje dostignuće u pojedinačnom osmočasovnom šišanju u muškoj konkurenciji drži Irac Ajvan Skot, koji je ošišao 749 ovaca, sedam više nego prethodni rekorder. Kod žena ovce najbrže šiša Novozelanđanka Keri Jo Te Huja – 507 komada, 37 više od prethodnice.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    16. decembar 2013 | 21:09

    Sport kao i svi drugi sportovi mozda samo jos malo tezi nego ostali sportovi

  • dusan

    16. decembar 2013 | 21:16

    Jako jako tezak sport ali i nije u redu sto se ljudi nemaju gde takmicitu u ovom sportu ja cak ne znam ni gde da se prijavim za to takmicenje o tome se malo prica organizacija ravna 0 bilo bi lepo da ima neko olimpisko takmicenje aal kako i do bilo kog drugog takmicenja u sisanju ovaca kome se obratit gde se prijavit pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA