21.04.2017 - 13:00

POZIV KOJI SE NE ODBIJA: Postanite član Animal Rescue Srbija tima!

Pridružite se timu za spasavanje životinja

FOTO: ARS
FOTO: ARS

U organizaciji „Animal Rescue Srbija“, biće održana treća po redu jedinstvena obuka za spasioce životinja, a održaće se od 29. aprila do 2. maja na Adi Ciganliji u Beogradu.

Animal Rescue Serbia (ARS) je volonterska, neprofitna organizacija za spasavanje životinja iz kritičnih situacija – sa visina, iz dubina i sa vode. Deluju kao javna služba koja je svima dostupna, i koja je potpuno besplatna. Bave se spasavanjem životinja iz situacija u kojima im je bezbednost ugrožena, a pristup mestu na kom se nalaze je iz nekog razloga otežan, ili teško pristupačan. To su situacije poput mačaka na drveću, ili pasa u šahtovima.

Ideja o osnivanju organizacije nastala je 2014. godine, nakon katastrofalnih poplava, kada životinje nije imao ko da spasi, i kada su praktično bile prepuštene same sebi. Nova obuka ima za cilj da osposobi spasioce životinja i u drugim mestima osim naših najvećih gradova, jer im je cilj da svaka opština ima barem po tri spasioca.

Što se tiče same obuke, ona će biti organizovana u Avantura parku na Adi Ciganliji, a obuku vode iskusni članovi organizacije, koji su do sada već prošči različite situacije, a koji imaju stručna zvanja i reference iz poslova kojim se bave. Obuka se sastoji iz tri oblasti a to su: Spasavanje sa visina i iz dubina, spasavanje sa vode, prva pomoć i transport.

Ukoliko želite da baš vi budete deo Animal Rescue Srbija tima morate biti punoletna osoba, da ste psihički i fizički sposobni, da ste saglasni sa pravilima organizacije, kao i da ste uplatili kotizaciju na račun organizacije koja pokriva troškove smeštaja, ishrane, jednu majicu,i kačket u kojima ćete delovati kao spasilac ARS-a.

Prijave možete slati na mail animalrescuesrb@gmail.com sa naznakom Prijava za obuku u ARS-u.

 

Tagovi: spasavanje životinja

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*