02.04.2017 - 12:34

KOLIKO JE NJIMA DOBRO: Suludi zakoni o životinjama u Americi

10 izuzetno zanimljivih zakona o životinjama u SAD

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

Na svetu postoje zaista sulude stvari, a ovo je naš izbor 10 najčudnijih zakona o životinja koji su na snazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Koje od ovih stavki biste vi usvojili u našoj zemlji?

1. Životinjama u Kaliforniji nije dozvoljeno da se pare u krugu od 450 metara od škole ili crkve.
Ovaj zakon je trebalo da spreči decu i vernike da vide seksualni čin.

2. U Konektikatu, psi sa tetovažama moraju biti prijavljeni vlastima.

U pitanju su uobičajne tetovaže za identifikaciju pasa, pa je prijava vlastima dobar način da se pas osigura u slučaju nestanka.

3. U mestu Sterling, američkoj državi Kolorado, mačke ne smeju slobodno da šetaju gradom, ukoliko nemaju svetlo za signalizaciju zakačeno za rep.

Svetlo za signalizaciju bi definitivno pomoglo vozačima da uoče mace na putu, ali ne biste želeli da vi budete ti koji će kačiti svetlo za macin rep.

4. U jednom gradu u Oklahomi, psi ne smeju da budu u grupama od tri ili više jedinki na privatnom posedu, osim ako vlasnik nema dozvolu od gradonačelnika.

5. Druga uredba u Oklahomi zabranjuje pravljenje grimasa prema psima.

Ovaj zakon ima za cilj za zaštiti ljude od pasa. Naime, pravljenje grimase smatra se maltretiranjem životinje i može podstaći neke pse da postanu agresivni.

6. U jednom gradiću u Minesoti, na samoj granici sa Kanadom, mačkama je zabranjeno da jure pse uz telefonske stubove.

7. U Berberinu, Severna Karolina, frazu “biju se kao pas i mačka” shvataju ozbiljno, pa je svaka borba ove vrste zabranjena.

Ako uzmemo u obzir da je ovaj zakon nastao u vreme kada su u Severnoj Karolini bile legalne borbe petlova, kao i pasa, ovaj zakon i nije tako loš.

8. Ukoliko se kojim slučajem nađete u Ilinoisu i poželite da odete u operu sa svojom francuskom pudlom, zaboravite. Zabranjeno je.

9. Država Ilinois ima još čudnih zakona u svom arsenalu. Nezakonito je psu davati viski ili zapaljenu cigaretu. Zabranjeno je držati psa koji smrdi.

Pored ovih nesvakidašnjih zakona Ilinois prednjači u Zakonima o zaštiti životinja, pa se već šest godina sa pravom nalazi na listi “top pet koje najbolje vode brigu prema životinjama”.

10. Magarci u Arizoni ne smeju da spavaju u kadi.

Tagovi: zakon, zaštita životinja

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*