05.05.2014 - 17:47

TATA ZA KONJE: Trikove koje izvode ovaj čovek i njegova kobila raspametiće vas! (FOTO)

Martin Tata, Argentinac, važi za najboljeg dresera konja na svetu,a zovu ga i popularnije kao "Šaptač konjima", a u prevodu na srpski to bi otprilike značilo kao "Tata za konje". Ono što Martin Tata zna da izvede sa njegovom kobilom u najmanju ruku ostaviće vas bez teksta

Printskrin: Dailymail.co.uk
Printskrin: Dailymail.co.uk

Pokrete i egzibicije koje izvodi ovaj Argentinac i njegova Primavera teško da bi se iko usudio i da proba. Ali Martin i njegova ljubimica, istovremeno i najbolja prijateljica, odrađuju vrlo rutinski. Stoj na rukama na životinji koja leži na leđima sa kopitama podignutim u vis, premeti, unazad i napred, stoj na glavi dok je konj u pokretu, samo su neke od egzibicija gde slika ipak govori mnogo više od reči.

Printskrin: Dailymail.co.uk

Printskrin: Dailymail.co.uk

Ovaj fenomenalni samouki dreser ovih predivnih životinja, odrastao je, naravno gde drugde, nego među konjima u okolini Buenos Airesa. Na jednom omanjem ranču gde su bili zaposleni i njegovi roditelji, vlasnik ranča je primetio Martinovu naklonost konjima i njegov talenat da ih nauče da ga slušaju, te ga je i ohrabrivao da se sa njima i bavi. Zbog Martina i njegovih konja, danas, taj ranč posećuje na desetine hiljada turista iz celog sveta svake godine.

Printskrin: Dailymail.co.uk

Printskrin: Dailymail.co.uk

Martin na ovom ranču živi okružen sa još 32 životinje sa kojima takođe ima vrlo sličan i blizak odnos, ali kobila Primavera je prva njegova ljubav, koja mu, kako se vidi, uzvraća istom merom, često čak i poljupcem.

Konji su bili njegov život od kada je prohodao, sa njima se igrao, bili su mu prevoz do škole, oni su mu jednostavno bili sve u životu. Nikada nije mislio da poseduje nekakav poseban talenat, za njega je to prosto nešto prirodno, kže Martinova prijateljica i asistentkinja, Mara Felices.

Printskrin: Dailymail.co.uk

Printskrin: Dailymail.co.uk

Martin Tata pored performansa koji izvodi za znatiželjne turiste je ekspert i za priptomljavanje i dresuru konja i postao je veoma tražen ne samo u Argnetini, već i širom sveta. Pogledajte kakve sve vratolomije prave Martin i njegova Primavera.

 

(Ljubimci Telegraf/dailymail.co.uk)

 

Tagovi: Argentina, Buenos Aires, konji, šaptač konjima

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 komentara za TATA ZA KONJE: Trikove koje izvode ovaj čovek i njegova kobila raspametiće vas! (FOTO)

  1. Casius says:

    Predivnoooooooooooooo!!!!!!!!

  2. misa tumbas says:

    Sta sam ja radio sa nekim kobilama…kad bi videli izbezumili bi ste se