Toskić: Vreme je za medalju

Spremni smo da napravimo rezultat koji čekamo godinama, istakao je pivotmen Srbije...

  • 0

Srpski reprezentativci u Kovilovu kuju poslednje planove pred start rukometnog prvenstva Evrope, a redom svi najavljuju jedinstvenu priliku za osvajanjem medalje u svojoj zemlji.

- Na okupu smo četiri - pet godina i više nemamo prava da se pravdamo kako smo neiskusni. Mislim da smo sazreli i spremni da napravimo rezultat koji svi godinama iščekujemo - rekao je Miralem Toskić Tanjugu.

On ističe da su igrači jedva dočekali poslednju fazu priprema i početak Evropskog prvenstva.

- Nervoze ima, što je i normalno s obzirom na to da je reč o izuzetno važnom takmičenju. Svesni smo da se od nas očekuje mnogo, radili smo odlično i nadam se da ćemo spremni dočekati EP - poručio je pivotmen Srbije.

Levo krilo Ivan Nikčević ne krije da jedva čeka start šampionata Evrope.

- Mi u šali često kažemo - taku blizu, a tako daleko. Približava se, ali nikakao da počne. Postoji mala nervoza, ne i tenzija, ali to je samo zato jer želimo da utakmice počnu što pre. Radimo dobro, stvari polako dolaze na svoje mesto i možemo da budemo zadovoljni kako se stvari odvijaju na pripremama - Nikčević.

Srbija će igrati u A grupi, zajedno sa Poljskom, Danskom i Slovačkom, a Nikčević smatra da je start šampionata i duel sa Poljacima izuzetno bitan za nastavak takmičenja.

- Trenutno svi razmisljamo samo o Poljskoj, jer je to veoma bitna utakmica. Ukoliko pobedimo mnoge stvari bi nam se otvorile. Kada tu prepreku budemo prošli, onda ćemo razmišljati o Danskoj i Slovačkoj.

On mnogo očekuje od navijača.

"Podrška publike sigurno neće izostati. Uveren sam da će navijači ovo Evropsko prvenstvo ispratiti na najbolji mogući način i da će nam pomoći da dođemo do željenog rezultata - rekao je Nikčević.

Poslednju proveru pred početak EP izabranici selktora Veselina Vukovića imaju sutra kada od 18 časova u Pioniru dočekuje selekciju Češke.

(telegraf/tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA