22.08.2017 - 20:11

SVI U ŠOKU: Plavi psi šetaju gradom!(VIDEO)

Vlasti u Indijskom gradu Mumbaiju zatvorile su jednu fabriku nakon što je otkriveno da se iz njenih postrojenja ispušta netretirani i nefilterisani industrijski otpad i boja u lokalnu reku, a što je dovelo do toga da je najmanje 11 pasa "poplavelo"

Printskrin: Youtube.com/BBC News
Printskrin: Youtube.com/BBC News

“Plavi” psi su se na ulicama Mumbaija pojavili još 10. avgusta, nakon čega su krenule i masovne žalbe građana lokalnim vlastima ukazujući na ozbiljno narušavanje ekosistema oko reke Kasadi u predgrađu ove indijske metropole, gde većina napuštenih životinja toli svoju žeđ i gde se vrlo često kupaju u vreme velikih vrućina, prenosi Britanski Guardian.

- Ostao sam u šoku kada sam ugledao kako je belo krzno jednog psa postalo potpuno plavo – izjavio je Arati Chauhan, predsednik lokalnog udruženja za zaštitu životinja “Navi Mumbai”.

“Primetili smo najpre pet takvih pasa i zatražili smo od odbora za kontrolu zagađenja da deluje protiv odgovornih industrija”, ispričao je Chauhan i objavio slike plavih pasa na Facebook stranici svog Udruženja, navodeći kako “zagađenja iz Industrijskog područja Taloja ne uništavaju vodene površine samo ljudima, već deluju i na životinje, ptice i čitav eko sistem”.

Srećom, reakcija lokalnih vlasti je bila ekspresna, lokalna fabrika je zatvorena prošle srede, nakon što je i zvanično utvrđeno da su psi poplaveli zbog zagađenja vode i vazduha povezanih s spornom fabrikom.

Volonteri lokalnih Udruženja za zaštitu životinja uspeli su uhvatiti jdnog od pasa i isprali nešto boje s njega. Konstatovali su da je životinja, srećom, prošla nepovređena.

Inače, reka Kasadi teče kroz područje na kojem se nalazi gotovo tisuću tvornica.

Pogledajte VIDEO

Ljubimci Telegraf/Guardian

Tagovi: ekologija, ekosistem, indija, Mumbai, psi, zagađenje

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*