Jelena i Tomić, Ziki i Kata, Serena i Rodik...

Jelena Janković i Bernard Tomić kao „ić” dubl među 32 mešovita para na Australijan openu

  • 0

Obavljen je žreb za takmičenje u miksu na Australijan openu. Mečevi kreću u petak, a nekoliko parova pleni pažnju.

 

Srbiju predstavljaju Jelena Janković i Nenad Zimonjić sa svojim saigračima. Ipak, među 32 para jedan može da se nazove „ić” dublom pošto Jelena igra s 19-godišnjim Bernardom Tomićem, najpopularnijom sportskom ličnošću Australije ovih dana, koji je poreklom iz Bosne. Prvi protivnici su im domaći teniseri Bendžamin Mičel i Ašlaj Barti.

 

Zimonjić ponovo udružuje snage s Katarinom Srebotnik iz Slovenije, što je opet „ex SFRJ” dubl. Njih dvoje su dvostruki pobednici Rolan Garosa (2004, 2010). Srpski teniser još dve gren-slem titule u miksu ima baš iz Melburna (2004, 2008), dok je slovenačka igračica aktuelni šampion s Kanađaninom Danijelom Nestorom, rođenim Beograđaninom, bivšim Zimonjićevim saigračem, koji se sada sastavio s Ruskinjom Marijom Kirilenko.

 

Ziki i Kata su drugi nosioci, a prvi protivnici su im Brazilac Bruno Soares i Slovakinja Jarmila Gajdošova, koja već nekoliko godina igra kao Australijanka.

 

Prvi nosioci su jedan od najboljih dubl igrača svih vremena Amerikanac Majk Brajan iz čuvenog para blizanaca i Čehinja Kveta Peške, a njihovi prvi suparnici su američke teniske legende Endi Rodik i Serena Vilijams, oboje nekadašnji prvi „reketi” sveta.

 

 

Rodik nikada nije igrao u miksu na turnirima za gren-slem. Serenino iskustvo je s kraja devedesetih, kada je još bila devojčurak, ali su rezultati impresivni. S australijskim asom Lejtonom Hjuitom izgubila je već u prvom kolu u Melburnu 1998, a onda je te godine bila finalista Rolan Garosa s Argentincem Luisom Lobom i šampion Vimbldona i US opena s Belorusom Maksom Mirnijem. S njim je na idućem Australijan openu dogurala do finala. Suma sumarum, Serena u miksu ima samo tri poraza i 19 pobeda.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA