24.07.2017 - 06:04

OVO JE PRAVI SRPSKI HEROJ: Badi, pas koji vas nikada neće ostaviti na cedilu!

Badi je član Animal Rescue Tima u Srbiji i do sada je spasio mnogo života

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Pas Badi je zaštitni znak službe za zaštitu životinja „Animal Rescue Srbija“, i pravi srpski heroj koji je do sada učestvovao u spašavanju mnogih životinja.

Badi je nemački kratkodlaki ptičar koga su članovi ove službe pronašli na Adi Ciganliji u izuzetno teškom stanju, ali na svu sreću uspeo je da izbegne smrt od ljudske ruke. Mnogi bi pomislili da bi Badi posle te traume mogao da razvije otpor prema ljudima, ali je on pokazao svu crtu svog karaktera, i krenuo je da oponaša svoje nove prijatelje.

Ovaj pas je od neverovatne pomoći članovima udruženja, jer deluje terapeutski na pse kojima treba pomoći. Naime, ugroženi psi su vrlo često agresivni i neprijateljski raspoloženi prema ljudima. U takve situacije uskače Badi, koji pokretima i lajanjem stavlja do znanja psima da želi da im pomogne, i deluje smirijuće na njih.

“Zaista na njih ima terapeutski efekat, jer ih smiri, pa ne pružaju otpor i uspevamo da ih izvučemo iz opasnih situacija. Badi je predstavnik najuniverzalnije rase, a iako je lovački pas, odlično deluje svuda, u šumi, vodi, močvari… Nemci su tu rasu stvorili pre dva veka. Pokazalo se da su ptičari neustrašivi, da ne prezaju ni od čega. Imaju i odličan njuh, pa mogu da pronalaze drogu, ali i nestale ljude”, otkriva Aleksandar Gavrić iz udruženja ARS.

Tagovi: pas

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*