Hrvati slomili i Slovence

Gotovo ceo "Milenijum" navijao za Sloveniju. Francuzi nisu dozvolili kiks i protiv Rusa

  • 0

Hrvatska je pobedila u drugom kolu grupe D u Vršcu Sloveniju 31:29 (16:12), dok je Francuska početkom drugog poluvremena slomila otpor Rusa u Spensu u prvom meču drugog kola C grupe 28:24 (16:11). Sjaj Islanđana u finišu, dok je Mađarska otkinula bod Špancima.

 

"Milenijum" ceo uz Sloveniju, Gunarson razbio Norvežane 

 

Hrvati su posle Islanđana j0š jednog direktnog konkurenta uspeli da slome u neizvesnom finišu i obezbede drugu fazu. Prepuna hala Milenijum i preko 1.500 navijača Slovenije nisu bili dovoljni da se Hrvatima skrati ruka na kraju, pa će selekcija "dežele" morati u poslednjem kolu protiv Islanđana da vadi vizu za drugu fazu takmičenja.

 

Najefikasniji u redovima Hrvatske je bio Ivan Čupić sa 9 golova, a iskusni Blaženko Lacković je postigao 6 i tako oprineo da njegova selekcija već posle druge rande ima obezbeđenu drugu fazu

 

Slovence je predvodio Miha Zvižej sa 7 golova.

 

Situaciju oko preostala dva mesta u grupi zakomplikovala je pobeda Islanđana nad Norvežanima. Vikinzi su imali prednost do 50. minuta, a onda dozvolili da u poslednjih 10 minuta postignu 2, prime 7 golova i sebi otežaju posao pred poslednju rundu, gde će morati da pobede Slovence kako ne bi prerano završili takmičenje.

 

Norvežane je u porazu 34:32 bukvalno razbio Robert Gunarson, strelac devet golova bez promašaja iz igre. Jedan manje je postigao Valur Sugurdson. Norvežanima nije pomogao ni neverovatni Erlend Mamelund sa 1o golova.

 

Šampioni popravili utisak, Španci sa konja na magarca

 

Francuska je uspela da se iskupi za poraz od Španije u uvodnom kolu, mada ni protiv žilavih Rusa svetski i evropski šampioni nisu blistali. Pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena izabranici Kloda Oneste uspeli su da nametnu svoju igru, jaku odbranu iz čega je proistekla pobeda od pet golova razlike.

 

Tragičari dana su Španci. Crvena furija je posle skalpa Francuzima, mogla da obezbedi drugu fazu, najverovatnije sva četiri boda u njoj, ali nije uspela u tome. Mađari su iskoristili poslednja dva napada i preko Čašžara stigli do boda koji ih ostavlja u trci za drugu rundu iako će u poslednjoj se nameriti na "Galske petlove". Bilo je 24:24, a bivši reprezentativac Srbije sada član Mađarske Milorad Krivokapić nije ni ulazio u igru. Junak prvog kola, golman Španaca Ombrados, proveoi je na terenu samo 17 sekundi i zbog povrede morao ranije da završi meč što bi moglo ozbiljno da ugrozi šanse Španaca u nastavku šampionata.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA