Budite ponosne na svoje male grudi

Dobre vesti stižu za sve dame kojima je priroda dodelila takvu građu da u prodavnicama veša biraju najmanji broj grudnjaka. Za razliku od obdarenijih žena, one imaju najmanji rizik da jednog dana obole od dijabetesa tipa 2

  • 2

U kombinovanom istraživanju koje su sproveli istraživači sa Harvarda i Univerziteta u Torontu učestvovalo je 92,106 žena. Rezultati su pokazali da, u odnosu na žene sa manjim grudima, dame koje nose D korpu brushaltera imaju tri puta više šanse u da već u svojim dvadesetim godinama obole od dijabetesa tipa 2.

- Izgleda da je način na koji se žene razvijaju tokom puberteta u izvesnoj korelaciji sa rizikom da one kasnije obole od dijabetesa. Ono što karakteriše doba puberteta jeste povišena rezistentnost na insulin. Adolescencija je tako zapravo period kada se insulin u telu ne asporbuje u onoj meri u kojoj bi trebalo, što rezultira povećanim nivoom šećera u krvi. Kod većine mladih se odrastanjem nivo šećera vraća u normalu. No, po svemu sudeći, kod nekih žena visok nivo glikoze ostaje i nakon perioda puberteta, što stvara  pogodno tlo da se kod njih kasnije razvije ova vrsta dijabetesa – objasnio je jedan od istraživača Džoel Rej.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bozee

    2. jul 2013 | 15:27

    svako treba da se ponosi sobom ne mogu da razumem osobe koje nalaze nedostatke na svojem telu,pa ti s tim telom zivis godinama,kako bi ti bilo kad bi ti odsekli jedan deo,sta da kazu zene koje imaju rak dojke? ko da bi njima bilo bitno dal imaju 2 ili 5

  • cedomirarnaut

    20. januar 2012 | 20:54

    http://t.co/3mRGxes0 па сад нека кажу да није научно потврђено да су жене које су за прса испред других слатке

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA