03.05.2017 - 10:11

JOŠ JEDNOM POTVRĐENO: Znate li kakav uticaj na zdravlje imaju mace i kuce?

Zaista značajan uticaj na zdravlje čoveka imaju naši kućni ljubimci

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

Druženje sa životinjama je zdravo, a skorašnja naučna studija je utvrdila i da druženje sa psima smanjuje rizik kod dece za dobijanje astme ili alergije, dok druženje sa macama smanjuje rizik od moždanog ili srčanog udara.

Osim ovoga, šetajući svog psa dosta vremena provodite u šetnji, na otvorenom, na čistom vazduhu, i samim tim smanjujete rizik od srčanog udara. Da ne pričamo o tome da smanjujete indeks telesne masnoće, odnosno mršavite, pa je i to jedan dodatan razlog zašto vlasnici pasa žive duže od drugih ljudi.

Naravno, deca koja odrastaju uz pse takođe nemaju problema sa viškom kilograma, pre svega zbog kretanja i igre sa svojim najdražim ljubimcima, ali i zbog korisnih bakterija koje su prisutne kod dece koje se igraju sa psom.

I mace imaju lekovita dejstva na svoje vlasnike. Ukoliko posedujete mačku rizik od srčanog udara vam se smanjuje za čak 40%. Tu veliku ulogu ima karakter samih mačaka, jer su vlasnici prinuđeni da se fokusiraju na nju, a svoje probleme stavljaju u drugi plan. Takođe, ukoliko bolujete od artritisa, pratite vašu mačku koliko se isteže i kopirajte je. Niste ni svesni koliko će vam to pomoći.

Tagovi: mačka, psi

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*