11.04.2017 - 09:17

KAKO DA UKROTITE AGRESIVNOG PSA? Problem sa kojim se nije tako lako izboriti

Nekoliko saveta kako da se izborite sa agresijom kod pasa

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

Gotovo da se svakom vlasniku psa dešavalo da njegov pas postane agresivan tokom šetnje prema drugim psima, a ukoliko se to dešava konstantno onda je činjenica da imate problem. Evo liste od nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da se izborite sa agresivnim ponašanjem vašeg psa.

Pre svega ukoliko vaš pas agresivno reaguje na okolinu, to znači da je napet i uznemiren, i u tim momentima je najvažnije da reaguje na vašu komand, kako biste mu odvukli pažnju. Dakle, jako je važno da psa naučite osnovnim komandama kako biste mogli da ga zaustavite.

Psi imaju svoj način komunikacije sa drugim psima, kada se upoznaju prilaze jedan drugom sa strane kako bi se onjuškali. Ukoliko pas upada u prostor drugog psa na neprimeren način, to zna da izazove napetost i strah, što potencijalno može dovesti do agresije i sukoba.

Ukoliko je vaš pas agresivan nikako nemojte koristiti kratke povoce ili davilice, koje kod psa mogu izazvati dodatnu nelagodnost. U ovakvim slučajevima najbolje je koristiti pojas.

Izbegavajte mesta sa gužvom, a kada pustite psa sa povoca da se istrči, pažljivo osmotrite okolinu, i budite spremni da reagujete u sekundi. Ukoliko budete samo stajali i dozivali nećete izazvati nikakav efekat.

Tagovi: agresija kod pasa

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*