Prekršajna prijava protiv člana VSS-a

Milan Dimitrijević nije tražio saglasnost da istovremeno obavlja dve funkcije

  • 1

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da je protiv člana Visokog saveta sudstva Milana Dimitrijevića podnela prekršajnu prijavu.

Skupština Srbije 29. decembra nije prihvatila predlog Agencije da Dimitrijević bude razrešen, koja je to zatražila jer Dimitrijević, dekan niškog Pravnog fakulteta, nije tražio saglasnost za istovremeno obavljanje dve funkcije, u roku od tri dana od izbora za člana VSS-a, čime je postupio suprotno Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Dimitrijević je za člana VSS-a izabran 28. jula 2010. Agencija za borbu protiv korupcije, prema rečima Markovićeve, usvojila je pravilnik u kome je precizirano koje funkcije mogu da se dupliraju bez saglasnosti te agencije.

"Uvek kada je prva funkcija ona na kojoj je neko neposredno izabran, određene druge funkcije mogu da se obavljaju bez saglasnosti Agencije. Mi smo na ovaj način relaksirali neposredno izabrane funkcionere koje je zakon već stavio u posebnu kategoriju", rekla je ona.

Upitana za stranke koje su promovisale političke aktivnosti iako nisu raspisani izbori, što je suprotno Zakonu o finansiranju političkih akvivnosti, Marković je kazala da se još ne može reći da li će protiv njih biti preduzete mere, pošto još traju provere.

Ona je navela da postoje indicije da će od sedam stranaka protiv tri biti podnete prijave, a na pitanje koje su to stranke, odgovorila je da je Agencija u komunikaciji sa SNS-om, LDP-om i G17 plus, da je dobila odgovore tih stranaka i da će na osnovu toga zaključiti šta će biti rezultat.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    18. januar 2012 | 18:45

    Bože, ne mogu da verujem. Svi mediji su preuzeli ovu vest prepisivački. Profesor se ne zove Milan nego Predrag Dimitrijević kome je funkcija prestala po sili zakona i to je Skupština samo trebalo da konstatuje, kao i Đelićevu ostavku. Ali Skupština je iznad zakona koje je usvajala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA