Petrović: Nikolić ne može da nas uvede u EU

Funkcioner DS-a izjavio da posle izbora neće ući u koaliciju sa strankom s kojom Srbija nema evropsku budućnost

  • 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je sinoć da posle izbora neće biti koalicije sa Srpskom naprednom strankom, kao i da Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju.

 

- Dobro je što Toma Nikolić veruje u Evropu, a nije verovao pre tri-četiri godine. Međutim, Nikolić i SNS ne mogu da uvedu Srbiju u EU i građanima neće biti teško da se odluče na tim izborima - rekao je Petrović u razgovoru sa novinarima na novogodišnjem koktelu demokrata u Valjevu.

 

Govoreći o kosovskom pitanju i evropskim integracijama, Petrović je rekao da velika državna pitanja rešavaju predsednik države Boris Tadić i Vlada Srbije, kao i da će za mesec i po dana stići dobre vesti iz Brisela jer će biti postignut konsenzus o nastavku puta Srbije ka EU.

 

- Ne sme da stane život u Srbiji zbog pregovora sa Evropom o Kosovu i priključenja Srbije Evropskoj uniji. Verujem da će Nemačka i Austrija doći do zaključka da je najskuplja nestabilnost u Evropi, a nema stabilnosti bez Srbije i Balkana u EU - naglasio je Petrović.

 

(Beta)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA