Od svih nekretnina u Crnoj Gori, najviše je u posedu Srba

1, 15 odsto zemljišta i 6 odsto etažnog vlasništva u Crnoj Gori pripada Srbima

  • 0

Od celokupne crnogorske teritorije 1, 4 odsto u  vlasništvu je stranaca, a najviše poseduju državljani zemalja u regionu- podaci su Uprave za nekretnine Crne Gore.

Ove podatke Uprava je iznela nakon objave lista "Novaja Gazeta" da  je 40 odsto nekretnina u Crnoj Gori u ruskom vlasništvu. Novinari tog lista u saradnji sa Centrom za istraživanje korupcije objavili su spisak imovine ruskih državnika. Na listi se nalaze istaknuti ruski državljani, poslanici Dume, kao i mnogi funkcioneri i biznismeni koji imaju u svom vlasništvu deo crnogorskog zemljišta ili nekretnina.

Prema navodima lista, najveći ruski zemljoposednik ima 5,7 hektara u svom vasništvu.

Prema uvidu u katastarske knjige najviše poseduju Srbi, a posle njih su državljani Bosne i Hercegovine koji poseduju 0, 12 odsto zemljišta i 0,54 odsto kuća, stanova  i drugih objekata. Na trećem mestu nalaze se hrvatski državljani koji poseduju 0, 03 odsto zemljišta i o,16 odsto etažnog vlasništva.

Inače, cena kvadratnog metra u Crnoj Gori kreće se na primorju od 500 do 1.500 američkih dolara, dok su cene stanova od 1.500 do 3.000 dolara po kvadratu.

Takođe,  više od 50.000 vozila sa crnogorskim tablicama u vlasništvu je državljana Srbije.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA