Nata Mesarović: Poštovala sam odluku Ustavnog suda Srbije

Predsednica Visokog saveta sudstva tvrdi da je bila protiv rada ovog tela u nepotpunom sastavu

  • 1

Predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović tvrdi da je bila protiv rada nepotpunog sastava VSS, o čemu postoji dokaz u zapisnicima o njegovom konstituisanju i radu. Ona ističe da je poštovala odluku Ustavnog suda koji je ozakonio rad ovog tela u nepotpunom sastavu.

 

“Ustavni sud je razmotrio u odluci na koju sam se pozvala odredbe o radu Saveta u tzv. nepotpunom sastavu. Nisam očekivala da povodom iste odredbe Ustavni sud najavljuje donošenje drugačije odluke", navela je Mesarovićeva.

 

Ona je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, istakla da to nije nikakav problem, da su ona i VSS poštovali do sada važeću odluku i da će, kada je Ustavni sud promeni, poštovati i nju šta god to ukazivalo na rad Ustavnog suda.

 

"U svom dosadašnjem skromnom pravnom znanju mislila sam da se Ustavni sud izjašnjava o ustavnosti određenih odredaba Zakona, a sada smo svi naučili da se Ustavni sud izjašnjava na primer i prošlom i sadašnjem sastavu Visokog saveta sudstva, iako se odredbe zakona o tome u međuvremenu nisu menjale", istakla je Mesarovićeva.

 

Ustavni sud Srbije saopštio je ranije juče da se do sada nije izjašnjavao o pitanju zakonitosti i legitimnosti sadašnjeg sastava VSS. Ustavni sud je na to ukazao povodom Nate Mesarović da je " i Ustavni sud Republike Srbije mišljenja da nepotpuni sastav VSS-a ne utiče na zakonitost njegovog rada".

 

(Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    19. januar 2012 | 08:13

    Jedan od uslova da budete sudija jeste i dostojnost, a dostojnost je skup moralnih osobina. Ona je izgovorila mnogo neistina (srpski se to kaže laži) za ovo vreme od kada je na tako časnoj visokoj funkciji bez imalo stida. Vredja nam zdravu pamet a mi je masno plaćamo dok ona kaže da je njena plata njena stvar. To može samo u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA