Ljajić neće sa naprednjacima

Predsednik SDPS isključio mogućnost predizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom

  • 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je večeras da će najkasnije do 19. februara doneti odluku s kim će izaći na izbore, ali je odbacio mogućnost predizborne koalicije sa Srpskom naprednom strankom.

- Demokratska stranka, Ujedinjeni regioni Srbije, Liberalno-demokratska partija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Socijalistička partija Srbije su stranke medju kojima treba tražiti našeg eventualnog predizbornog koalicionog partnera - rekao je Ljajić televiziji B92.

On je naglasio da ne isključuje saveze sa Srpskom naprednom strankom na lokalu, ali je dodao da je "nerealno govoriti o savezu na republičkom nivou".

Upitan zašto je moguća saradnja sa SNS na lokalnom, a ne i na republičkom nivou, Ljajić je rekao da je "tematika potpuno drugačija".

Predsednik SDPS istakao je da će prvo razgovarati sa DS-om kao strankom s kojom je do sada sarađivao.

Ljajić je rekao i da bi trebalo povećati izborni cenzus za koalicije, jer je to, kako je naveo, dobro za Srbiju, ali je dodao da treba zadržati proporcionalni izborni sistem.

Govoreći o radu Vlade Srbije, ministar za socijalnu politiku i rad priznao je da je "bilo puno grešaka", dodajući da je važno da ko god pobedi na predstojećim parlamentarnim izborima što pre formira vladu.

(telegraf.rs/Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA