08.06.2017 - 09:26

PREPOZNAJE PRAVE VREDNOSTI: Leonardo Di Kaprio stao u odbranu ugroženih životinja!

U Meksiku pokrenuta akcija za spašavanje morskih pasa, kojoj se odazvao i poznati glumac

FOTO: instagram.com
FOTO: instagram.com

Leonardo Di Kaprio, poznati holivudski glumac i dobitnik Oskara za film Povratnik, učestvovaće u kampanji za zaštitu ugrožene životinje, morskog praseta, u Meksiku zajedno sa predsednikom ove zemlje Enrikom Penom Nietom, i najbogatijim Meksikancem, milijarderom, Karlosom Slimom.

Morsko prase je pred izumiranjem u ovom delu sveta, pre svega zbog ribarskih mreža koje ljudi koriste kako bi uhvatili totoabu, retku ribu koja je prava poslastica u Kini. Ipak, kao što date naslutiti, osim ove ribe stradaju i druge morske vrste poput morskog praseta.

Akcija u koju su se uključili Di Kaprio, Nieto i Slim, ima za cilj rano otkrivanje i kažnjavanje ribara koji koriste ilegalne ribarske mreže, kao i njihovo uklanjanje.

„Meksiko razume svoju ulogu kao zemlja koja ima jedan od najvećih biodiverziteta u svetu. To je razlog zašto ulažemo istorijski napor, kako bismo izbegli izumiranje retkih vrsta životinja, i kako bi zaštitili svetski ekosistem“, istakao je predsednik Meksika, Enrike Pena Nieto.

„Ova akcija je kritičan korak kako bi obezbedili da Kalifornijski zaliv bude dobro vmesto za život svih životinja, a posebno onih ugroženih“, rekao je Di Kaprio.

Tagovi: leo di kaprio

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*