30.11.2013 - 13:28

JEZIVO: Živela sa 140 zmija u kući!

Britanka Paulina Valas (64) je živela sa čak 140 zmija u stanu, koje je držala u teglama i plastičnim kutijama, imala je i 20 mrtvih zmija i mačku, koje je držala u zamrzivaču

zmije
Foto: wikipedia.org/BillC

Udruženje za zaštitu životinja RSPCA je reagovalo na prijavu komšija da živi sa velikim brojem zmija u kući. Kada su došli na lice mesta, ispostavilo se da su zmije smeštene od poda do plafona, u raznim plastičnim i staklenim kutijama, a Valas nije čak ni znala koliko ih ima.

Ona je sada optužena za zlostavljanje životinja i priznala je da je u avgustu i septembru zanemarivala njihove potrebe. Među reptilima se našao crveni piton i boa.

U njenoj kući su u zamrzivaču pronađene i 20 mrtvih zmija i jedna mačka.

Britanka je ranije optužena zbog border kolija, kome nije obezbedila potrebnu veterinarsku negu, iako je bolovao od parazitskog oboljenja. Ona se inače nalazila na listi za čekanje za specijalistu, ali nije navedeno kakvih zdravstvenih problema je imala.

Dejvid Vard, njen advokat, je izjavio i da je imala problema u porodici i zatražio više vremena za njen medicinski izveštaj. Suđenje je zakazano za januar 2014. godine.

(ljubimci.telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Tagovi: boa, piton, zmije

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*