22.08.2017 - 19:49

DOŠLA CRNA VREMENA: Kradu životinje iz zoo vrta da se prehrane?!

Vlasti Venecuele istražuju krađu životinja iz zoološkog vrta u zapadnoj saveznoj državi Zulia koje su verovatno ukradene kako bi bile pojedene. To je još jedan znak da stanovništvo trpi glad u zemlji sa hroničnom nestašicom hrane, prenose mediji.

Zoo vrt (Karakas/Venecuela)
Zoo vrt (Karakas/Venecuela)

Policijski zvaničnik je rekao da su dva ogrličasta pekarija, koji su po izgledu slični divljim svinjama, ukradeni tokom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Marakaibou na granici s Kolumbijom.

“Pretpostavljamo da su (ukradeni) s namerom da budu pojedeni”, rekao je u utorak novinarima Luis Morales, zvaničnik policije u Zuliji.

Haotično propadanje socijalističkog modela Venecuele stvorilo je hronične nestašice hrane koje izazivaju neuhranjenost i tera milione da traže hranu gde god mogu, između ostalog i u kantama i kontejnerima za smeće, preneo je Index.hr.

Nestašice ostavljaju zoološke vrtove bez dovoljno hrane da prehrane životinje pa je oko 50 životinja uginulo od gladi prošle godine u zoološkim vrtovima u Karakasu, prema pojedinim izvorima.

Vlada je porekla da su životinje uginule od gladi rekavši kako se prema njima odnose kao “prema porodici”.

Ljubimci Telegraf/Ag

Tagovi: ubijanje životinja, Venecuela, zoo vrt

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*