08.08.2017 - 11:53

ZLOČIN ILI SAMOODBRANA? Ubistvo kornjače i dalje potresa Crnu Goru (FOTO)

Ubistvo zaštićene vrste kornjače trenutno se nalazi pred sudom

FOTO: Wikipedia
FOTO: Wikipedia

Fotografija ronioca koji je ubio veliku morsku kornjaču u Crnoj Gori, koja je u ovoj državi zaštićena vrsta, podigla je mnogo bure u tamošnjoj javnosti.

Na slici koja je obišla Crnu Goru ali i region, vidi se ronilac M.M. pored mrtve kornjače, koja je nabodena na šilo harpuna ili podvodne puške.

Sud u Kotoru trenutno razmatra da li je ova slika dokaz krivičnog dela, ili je pak ovaj ronilac to delo učinio u samoodbrani.

U prilog tvrdnji da je ovo delo učinjeno u samoodbrani stoje i komentari na društvenim mrežama, koji tvrde da je ova kornjača napadala kupače u Bokokotorskom zalivu, ali da se do sada o tome ćutalo, i da se prikrivala prava istina koja bi mogla da utiče na ugled a samim tim i na posetu tokom turističke sezone.

Drugi ljudi pa, osuđuju delo ovog mladića, tražeći zabranu ulaska u Crnu Goru ukoliko je reč o turisti, ili zatvorsku kaznu ukoliko je reč o meštaninu.

Iz Instituta za biologiju mora su prošle sedmice, nakon više prijava građana da je u zalivu primećena najmanje jedna kornjača, apelovali na građane da ih ne diraju jer u normalnim uslovima ne napadaju ljude. One mogu biti agresivne ukoliko su povređene, uznemirene zbog parenja, iritirane bukom pod morem…

Tagovi: crna gora, glavata kornjača

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*