21.07.2017 - 07:33

LOVOKRADICE PONOVO NA DELU: Ubijen sin najpoznatijeg lava na svetu!

Ksandu je ubio isti čovek koji je ubio i njegovog brata

FOTO: PIxabay
FOTO: PIxabay

Lovokradice su ubile i Ksandu, sina najpoznatijeg lava Zambije Sesila, koji je takođe ubijen, a čije je ubistvo izazvalo bes širom sveta.

Ksandu je ubio doktor Ričard Kok, koji je takođe ubio i njegovog brata 2015. godine. On je bio star šest godina i imao je nekoliko potomaka.

“Danas smo saznali da je pre nekoliko dana Ksandu, Sesilovog sina upucao dr Ričard Koka koji je hteo da se hvali svojim ulovom. Kok je takođe upucao i Ksandinog brata, 2015. godine koji je tada imao samo četiri godine. Imao je nekoliko potomaka. Nažalost, oba Sesilova sina su nakon dve godine doživela istu sudbinu kao i njihov otac“, navodi se u saopštenju Nacionalnog parka.

Kada je Sesil ubijen čitav svet se digao na noge. Naime, zubar Votar Palmer je poželeo da na safariju u Africi ubije lava, a za metu je izabrao veličanstvenog Sesila. Međutim, nije znao da je on deo istraživačkog projekta, i da na sebi ima GPS narukvicu Oksfordskog univerziteta.

Sesil je prvo pogođen strelom, a zatim ubijen iz puške. Pronađen je odran i obezglavljen, a njegovo brutalno ubistvo izazvalo je proteste širom sveta.

Tagovi: lav

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*