08.07.2017 - 08:48

VELIKA RADOST U MEKSIKU: Da li će ovo pomoći obnavljanju jedne čitave vrste?

Na putu da se obnovi vrsta meksičkog vuka

FOTO: Wikipedia
FOTO: Wikipedia

Čelnici jednog meksičkog Zoo vrta saopštili su da se jedna vučica iz porodice ugrožene vrste ove životinje okotila, i da je na svet donela čak sedam mladunaca.

Vučica po imenu Perl je donela na svet čak sedam mladunaca, i na taj način iznenadila sve, jer se očekivalo od četiri do pet malih vukova.

Novi stanovnici Zoo vrta su meksički vukovi, male, retke životinje, koje genetski potiču od svog mnogo poznatijeg rođaka, sivog vuka. Njihova nastojbina je južni deo Sjedinjenih Američkih Država, kao i Meksiko.

Broj ovih vukova je počeo da opada početkom 20. veka, jer je broj životinja u području stanovanja, a kojima se meksički vuk hrani, pre svega jelena, počeo da opada u tom periodu. Naravno, i vlasnici rančeva su pomogli u istrebljenju ove životinje njihovim ubijanjem.

Od sredine devedesetih godina, meksički vuk se u SAD nalazi na listi ugroženih životinja. U Zoološkom vrtu se nadaju da će ovih sedam mališana izrasti u jake mlade vukove, koji bi mogli biti pušteni u divljinu kako bi pokušali da obnove svoju vrstu.

Tagovi: meksički vuk

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*