Članovi SPO: U stranci vlada jednoumlje, Vuk je "staljinista"!

Lider SPO izgubio je politički kompas i time ugrozio opstanak stranke, poručuju isključeni funkcioneri. Ključni kamen spoticanja - promena politike prema Kosovu

  • 5

U SPO vlada jednoumlje, a Vuk Drašković koristi se "staljinističkim metodama obračuna sa neistomišljenicima", tvrde za Telegraf.rs upravo isključeni funkcioneri ove partije, ali i oni koji su i dalje verni Draškoviću, ali se ne slažu s njim.

Jedna od takvih je i Sanja Čeković, koja za naš portal kaže da su na poslednju sednicu Predsedništva partije članovi pozivani selektivno, a da ona čak nije ni obaveštena da zaseda stranački vrh, iako je potpredsednica stranke!

- Moja deviza glasi - "o stranci u stranci". Ali, pošto za to očito nisam imala priliku, moraću ovako da govorim. Svi koji ne misle isto kao Vuk Drašković, nemaju više gde to da kažu. Politika prema KiM je ključni problem oko kojeg postoji neslaganje - kategorična je Čekovićeva. Ona dodaje da je upravo zbog drugačijeg odnosa prema Kosovu, SPO izgubio svoju poziciju koja je u biračkom telu bila prepoznatljiva od kada postoji stranka.

Da li je pristanak" na LDP-ov " Preokret", koji praktično znači dizanje ruke od Kosova, jedini razlog raskola unutar SPO ili je to bila samo inicijalna kapisla da na vrh ledenog brega izbije sav partijski veš? Najpre se zakuvalo na nivou opštinskih odbora. Nogu je povukao borski, sledila su ga četiri beogradska, kao i negotinski. Slažu se u jednom – lider stranke Vuk Drašković izgubio je politički kompas i vreme je da se povuče. Isključeni funkcioneri kažu da Drašković primenjuje "staljinističke metode obračuna sa neistomišljenicima" i pitaju ga zašto se SPO odrekao Ravne Gore i parlamentarne monarhije. Kao odgovor je usledilo raspuštanje odbora u Boru, a beogradski potpisnici zahteva za smenu lidera partije isključeni su iz stranke.

Sada već bivša predsednica opštinskog odbora SPO Vračar Ružica Vemić kaže za Telegraf.rs da su poslednja dešavanja najbolji primer "diktature u stranci".

- Posle više od dvadeset godina doživela sam da me članovi moje stranke vređaju zato što imam svoj stav. To dovoljno govori koliko demokratije ima u SPO - ističe Vemićeva.

Da je SPO od osnivanja doživeo brojne zaokrete u politici smatra i predsednik opštinskog odbora SPO u Mladenovcu Vladan Ivanović, koji je takođe smenjen.

- Šta se dogodilo s Ravnom Gorom, Dražom Mihailovićem i parlamentarnom monarhijom - pita se Ivanović.

(N. Stojić / K. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stanko

    24. januar 2012 | 14:16

    Nema odstupanja od ideje SPO-a. Svi u redove i da spasavamo SPO, čast i obraz srpskih nacionalista od vuka i njegovih jastrebova.

  • Dalmatinac

    10. avgust 2012 | 19:12

    EEe Draskovic Njemu ne treba niko osim potrcka Jugovica koji kao papagaj godinama prica(kopira)Draskovica o evratlanskim integracijama i po njima realnosti na srpskom kosovu.Malo ko u srbiji ce da zali za tom strankom,osim tzv kosovske vlade i muslimana u bosni.Ali pre nego odu u zaborav Draskovic mora da objasni narodu Srbije zasto?je samoincijativno potpiso sramni SOFA-plan kao inajnovije postavljanje Haarp antena u srbiji.

  • telegrafrs

    23. januar 2012 | 13:10

    Članovi SPO: U stranci vlada jednoumlje, Vuk (@svisvisvi) je “staljinista”! http://t.co/DDCZcSQ6 #politikasr

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA