02.01.2016 - 14:16

PA, ŠTA JE OVO SA LJUDIMA? Monstrumi ubili psa ubacivši mu petardu u usta! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Na žalost, ni ovogodišnji doček Nove godine nije mogao da prođe bez žrtava među životinjama. Nisu pomogli ni brojni apeli medija, nevladinih organizacija, ljubitelja životinja da se ne koristi pirotehnika, posebno ne u blizini nezaštićenih životinja. Jedan nedužni pas, platio je svojim životom, kada su mu nepoznati počinioci ubacili zapaljenu petardu u usta. Jadni pas je uginuo u najtežim mukama.

Foto: Foter/Flickr/Vicki's Pics, Flickr/Victoria Pickering
Foto: Foter/Flickr/Vicki's Pics, Flickr/Victoria Pickering

Beograđanka Jelena Jovanović krenuvši 1. januara izjutra na posao zatekla je na ulici psa koji krvari i muči se, sa žicom oko vrata i razvaljenom vilicom.
Ona je na svom Fejsbuk profilu objavila uzemirujuće fotografije i napisala da je psu stavljena petarda u usta, čijom je eksplozijom njegova donja vilica razneta, ali je došlo i do unutrašnjeg krvarenja zbog kog je kasnije nesrećni pas preminuo.

Nadležne ekipe pokušale su da pruže pomoć ovoj životinji i policija je izvršila uviđaj i, kako saznajemo, u toku je traga za počiniocima ovog monstrouznog dela.
Na internet sajtu peticije24.com pokrenuta je i peticija da se odgovorna osoba pronađe i preda policiji. Na istoj stranici objavljene su i uznemirujuće fotografije ubijenog psa.

Foto: facebook.com/Jelena Jovanovic

Foto: facebook.com/Jelena Jovanovic

Novosađani, ljubitelji i aktivisti za prava životinja za sutra u 14:45h zakazali su na Trgu slobode u Novom Sadu “Dva minuta tišine”, protest protiv petardi uz zahtev nadležnim organima da se zabrani dalja prodaja pirotehničkih sredstava kako bi se u b udućnosti izbegle ovakve i slične tragične situacije i počinioci priveli pravdi.

“Zbog ovakvih situacija, kao i povreda i amputacija prstiju kod dece, zahtevamo zabranu prodaje i korišćenja petardi. Moramo nastaviti jer ima još dva praznika kada će se pucati. Moramo nastaviti kako zbog nas, tako i zbog naše dece, tako i zbog kućnih ljubimaca i prirode uopšte”, navode organizatori ovog protesta.
Kampanja “Stop petardama” trajaće do 15. januara i ovo je četvrto okupljanje tim povodom. Organizatopri apeluju na građane da prestanu da koriste petarde tokom praznika. Više o događaju, pogledajte OVDE.

(Ljubimci Telegraf/Blic.rs/021.rs)

Tagovi: iživljavanje nad životinjama, napušteni psi, petarde, pirotehnika, ubijanje

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 komentar za PA, ŠTA JE OVO SA LJUDIMA? Monstrumi ubili psa ubacivši mu petardu u usta! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

  1. MILICA mindic says:

    degeni ja bi njima 1000 petarde u usta pa da vide kako je