24.11.2014 - 16:36

STRAŠNO: Unakažen labud na zrenjaninskom jezeru! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

U noći između 19. i 20. novembra na jezeru kod Zrenjanina nepoznati napadač teško je i brutalno povredio jednog od labuda, koji su inače zaštitni simbol ovog grada. Meštani pretpostavljaju da je u pitanju delo nekog ribokradice koji je u potrazi za ribom u vreme dok je ribolov zabranjen "varaličario" ili "grabuljao" u potrazi za ribom i na taj način povredio i nesrećnog labuda koji se tu zatekao.

Foto: facebook.com/leei.zrenjanin
Foto: facebook.com/leei.zrenjanin

- Slučaj je prijavljen policiji, obavešten je Javni tužilac, a jedino što možemo da se nadamo da će počinilac biti pronađen i adekvatno kažnjen. Veterinar je celu noć zašivao labuda i zahvaljujući njegovoj stručnosti on se nalazi u dobrom stanju.Nemojmo dozvoliti nikom da zaustavi lepe stvari u Zrenjaninu, a sve ljude koje vole svoj grad molimo da nam pomognu u osudi i otkrivanju počinioca ovog krivičnog dela. Ukoliko imate informacije obavestite nadležne službe – navodi se u saopštenju udruženja LEEI (Lokalni edukativni ekološki izazov) iz Zrenjanina koje se između ostalog bavi i zaštitom i pravima životinja i ugroženih đivotinjskih vrsta.

Iz udruženja LEEI mole da se informacija o ovom gnusnom događaju proširi putem medija i scijalnih mreža kako bi se što pre našla osoba koja je uradila ovu strašnu stvar.

(Ljubimci Telegraf/rtvsantos.com)

Tagovi: iživljavanje nad životinjama, labud, ribokradice, zrenjanin

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 komentar za STRAŠNO: Unakažen labud na zrenjaninskom jezeru! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

  1. Djuka says:

    Jos jedna budalcina ili nekakav stvor, neznam kakav, ali ljudski nikako.Nevolim da budem u pravu, ali mislim da se i u ovom slucaju nece naci “taj stvor”. U om slucaju kada sam pronasao labudicu ubijenu u Tamis-u, sve se brzo zavrsilo kao da nista i nije bilo.Necudim se ja sto je to tako jer nama se mnogo gore stavri desavaju pa ne reagujemo kako treba, a za labuda….. pa koga to interesuje . Sve ce nam priroda vratiti. Zao mi je sto ce to osetiti onaj ko je najmanje kriv.