Saobraćajne nesreće javnih ličnosti

Hronologija saobraćajnih nesreća "poznatih" na putevima Srbije

  • 1

I pored konstantnih apela i sprovedenih kampanja za povećanje sigurnosti u saobraćaju, putevi u Srbiji svakodnevno odnose živote. Imune nisu ni javne ličnosti, koje se katkad žrtve, ali često i krivci za nesreće u kojima su neretko i sami stradali. Telegraf.rs je priredio hronološki podsetnik takvih slučajeva.

15. april 2003: Vozač Veselinova usmrtio devojku

Stevan Bakalov, službeni vozač tadašnjeg ministra poljoprivrede Dragana Veselinova, odslužio je četvorogodišnju kaznu zatvora u požarevačkoj Zabeli zbog smrti Katarine Marić (32).

Veštačenjem je utvrđeno da je Bakalov džipom "micubiši pajero", vlasništvo Ministarstva poljoprivrede, prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici Njegoševe i Beogradske ulice, udario u taksi, koji je na pešačkom prelazu propuštao pešake, odbio se i na trotoaru pokosio troje prolaznika, među kojima je bila Katarina, koja je na mestu preminula.

Odgovornost Dragana Veselinova nikada u sudu nije bila dovedena u pitanje.

14. jula 2005: Luka Karadžić osuđen na dve i po godine zatvora

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće, u kojoj je poginula Branislava Rebić iz Banje kod Aranđelovca, Luka Karadžić osuđen je na dve i po godine zatvora u Višem sudu u Kragujevcu.

Zbog vožnje u pijanom stanju, sa 1,44 promila aklohola u krvi, Karadžić je proglašen krivim za sudar "mercedesa" kojim je upravljao i "fijata" kojim je upravljala Branislava Rebić.

Dvadesetjednogodišnja devojka je tom prilikom zadobila teške povrede glave i u besvesnom stanju prebačena je u kragujevački Klinički centar. Preminula je posle četiri dana.

28. decembar 2007: Poginuli ukućani Velikog brata

Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović, bivši učesnici serijala Velikog brata, poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Obrenovac - Šabac, kod mesta Ušće nedaleko od termoelektrane "Nikola Tesla".

Crveni "sitroen C4" je sleteo sa puta zbog neprilagođene brzine i završio u reci Vukodraž koja se uliva u Savu.

5. januar 2008: Od povreda u udesu preminuo Milenko Zablaćanski

Glumac Milenko Zablaćanski zadiobio je teške povrede u saobraćajnoj nesreći, da bi preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji 22. januara.

Zablaćanski se "opel vektrom" kretao prema Užicu krajnjom desnom trakom, kada je iz suprotnog pravca naišao "mercedes", čiji je vozač Petar Šišović u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom i proklizao na suprotnu traku, gde je došlo do direktnog sudara.

25. januara 2008: Dragan Jočić teško povređen u udesu

Osnovni sud u Smederevu oslobodio je optužbe Marka Damnjanovića, vozača nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, zbog udesa na autoputu Beograd-Niš u kome je Jočić teško povređen.

Vozač terenskog mercedesa ML 500 Mirko Damnjanović naleteo je na psa, vlasništvo Dragana Jovanovića iz Velike Plane i izgubio je kontrolu nad vozilom koje je skrenulo s puta, probilo središnju sigurnosnu ogradu i više puta se prevrnulo.

27. jun 2008: Povređen Danilo Ikodinović

Vaterpolista Danilo Ikodinović teško je povređen u saobraćajnoj nesreći na putu Novi Sad-Zrenjanin. Vozeći motocikl "jamahu", on je usled neprilagođene brzine udario u zadnji deo "zastave-koral 1.1", koja se kretala u istom smeru. Od siline udara automobil se odbio u desnu stranu i udario u cisternu koju je vukao traktor "IMT 533".

Ikodinović je proglašen krivim za udes i presuđeno je da plati 70.000 dinara, uz osam meseci zabrane upravljanja motociklom.

31. jul 2011: Poginuo pevač Luis

Pevač Ljubiša Stojanović - Luis (59) poginuo je, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na 66. kilometru autoputa Beograd-Subotica, kod Feketića. On je bio za upravljačem svog "krajslera" koji se direktno sudario sa "fordom fjužn" mađarskih registarskih oznaka, čiji vozač je takođe poginuo na licu mesta.

11. jun 2011: Smrt Darka Radovanovića

Pevač Darko Radovanović poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na novom Obrenovačkom putu, nedaleko od mosta u Ostružnici. Automobil u kojem je bio Darko vozio je njegov menadžer Aleksandar M. koji je takođe ostao na mestu mrtav.

U saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva "mercedesa", u jednom je bio Radovanović, kao i šleper makedonskih tablica.

(N.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA