Kapetan "kukavica": Nisam pobegao, sapleo sam se i upao u čamac za spasavanje!

Frančesko Sketino sada tvrdi da se sapleo i upao u čamac za spasavanje, prenosi rimska "Republika"

  • 1

Frančesko Sketino, kapetan italijanskog luksuznog turističkog broda koji se u petak nasukao i prevrnuo kod ostrva Điljo, pušten je iz zatvora i nalazi se u kućnom pritvoru.

- Ja nisam ni imao pojas za spasavanje jer sam svoj morao da dam jednom od putnika. Pokušavao sam da smestim ljude u čamce po prioritetu. Iznenada, sapleo sam se i upao u jedan čamac -  rekao je on na saslušanju kod sudije Valerije Montezarkio, a prenosi rimska "Republika".

Sudija je odlučila da on treba da bude u kućnom pritvoru dok čeka suđenje po optužbi da je počinio višestruko ubistvo i napustio brod dok su putnici još uvek bili na njemu. Italijanske vlasti uhapsile su kapetana broda još u subotu, a kompanija "Kosta kroćere", koja je vlasnik luksuznog turističkog broda, saopštila je da je on napravio "greške u proceni" i da nije poštovao proceduru o evakuaciji putnika i posade.

U brodolomu luksuznog kruzera poginulo je 11 ljudi, još 24 osobe se vode kao nestale, dok ih je 67 povređeno. U trenutku nesreće na brodu se nalazilo 3.200 putnika i 1.023 člana posade, od kojih je većina evakuisana čamcima za spasavanje, helikopterima i drugim brodovima koji su se zatekli u tom području.

 Poslušajte audio-snimak razgovora kapetana Konkordnije sa italijanskom obalskom stražom:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AnaPancic

    18. januar 2012 | 17:18

    Kapetan "Konkordije": Sapleo sam se i upao u čamac za spasavanje! | Telegraf http://t.co/X5Y6CSkr via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA