Stefanović: Nemamo saveznika bez EU

Na tribini o Kosovu u Kraljevu šef pregovaračkog tima Beograda istakao i da su barikade ispunile svrhu

  • 0

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović kaže da politika i Kosovo i EU nije jednostavna, ali da greše svi koji traže da se izabere jedno ili drugo. Na tribini o Kosovu on je ocenio da se bez EU gube i sagovornici i saveznici.

"Ako izaberete jedno od ta dva gubite i to što ste izabrali, jer bez EU i evropskih integracija gubite sve, i sagovornike i saveznike", istakao je on. Stefanović kaže da su pred Srbijom novi pregovori i očekuje da će biti uspešno rešeni uz saglasnost o regionalnom predstavljanju, ali ne na uštrb Rezolucije 1244. On ponavlja da će Srbija učiniti sev što se od nje traži da dobije kandidaturu, ali neće uraditi nešto što je protivno Ustavu i nacionalnom interesu.

Stefanović je istakao i da su barikade ispunile svoj cilj kao neophodno sredstvo na Kosovu, ali da bi ih sada trebalo skloniti. "Da nije bilo tih barikada Hašim Tači bi uzeo sud u Kosovskoj Mitrovici i postavio svoje opštinare na Severu Kosova i mi tada ne bismo imali o čemu da pričamo", naveo je on.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA