Šešelju loše i nakon povratka u zatvor!

Očekujemo da lekari danas promene terapiju što bi trebalo da stabilizuje njegove aritmije, rekao je Zoran Krasić za telegraf.rs

  • 5

Šef pravnog tima SRS-a za odbranu Vojislava Šešelja pred Haškim tribunalom Zoran Krasić rekao je za telegraf. rs da se Vojislav Šešelj i dalje oseća loše uprkos tome što je sinoć nakon smeštanja u bolnicu ubrzo vraćen u pritvorsku jedinicu.

- Očekujemo da lekari danas promene terapiju što bi trebalo da stabilizuje njegove aritmije - objasnio je Krasić.

Jadranka Šešelj potvrdila je za telegraf.rs da joj je Vojislav Šešelj jutros javio da je iz bolnice vraćen jer je tokom pregleda utvrđeno da mu je potrebna drugačija terapija.

- Jutros mi je rekao da je njegovo stanje slično jučerašnjem - dodala je ona.

 

Hag: Šešeljevo stanje stabilno

Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je da je Vojislav Šešelj juče u večernjim satima prebačen u bolnicu ne zato što mu se stanje pogoršalo već preventivno kako bi specijalisti mogli da utvrde i prate njegovo zdravstveno stanje.

- Po pregledu specijalista utvrđeno je da je njegovo zdravstveno stanje dovoljno stabilno i da uopšte ne zahteva hospitalizaciju i on je odmah vraćen u pritvorsku jedinicu, gde se i sada nalazi - istakala je Jelačić.

Prema njenim rečima, Šešelj će nastaviti da prima najbolju moguću negu u pritvorskoj jedinici i u bolnicama, što potvrđuje i jučerašnja odluka Sekretarijata Tribunala da Šešelj bude preventivno pregledan.

Lider SRS dr Vojislav Šešelj vraćen je nešto posle 23.00 u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala iz bolnice, u koju je sinoć prebačen nakon što mu je pozlilo.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je da je Šešelj primao pogrešnu terapiju u pritvorskoj jedinici i da je ona uzročnik njegovog "drastično, pogoršanog zdravstvenog stanja" zbog kojeg je i prebačen u bolnicu.

Potvrdu da prima pogrešnu terapiju Šešelj je, kako je Todorović naveo, dobio u bolnici.

- Obećali su da će mu promeniti terapiju, a šta će od toga biti videćemo narednih dana - rekao je on.

 

Razgovor sa Jadrankom: Vode me u bolnicu!

Supruga predsednika SRS Jadranka Šešelj rekla je ranije sinoć za Telegraf. rs da se oko 20 časova čula sa svojim mužem i da je razgovor trajao svega petnaestak sekundi.

- Vojislav me je nazvao i rekao: „Upravo me vode u bolnicu, ne znam u koju“ – prenela nam je Jadranka.

Ona je dodala da se sa suprugom čula i juče oko 18 časova, kada joj je rekao da se oseća veoma loše, da je malaksao, slično kao i 6. januara kada je prvi put bio smešten u bolnicu.

Jadranku su sinoć iz Haškog tribunala telefonom obavestili da je Vojislav Šešelj u bolnici, ne želeći da preciziraju gde je tačno smešten. Kratko su joj rekli da će detaljnije moći da je informišu danas.

- Uznemireni smo, jer smo očekivali da će ugrađivanje pejsmejkera stabilizovati njegove probleme sa srcem. Ipak, očigledno je da ga nisu zadržali dovoljno dugo u bolnici posle operacije da bi se oporavio – naglasila je Jadranka Šešelj u izjavi za Telegraf.rs.

 

Todorović: Završiće kao Milošević

Potpredsednik SRS Dragan Todorović potvrdio je za Telegraf.rs sinoć oko 22.00 da se dr Vojislav Šešelj više ne nalazi u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu. Todorović u tom trenutku nije imao zvanične informacije, a prema njegovim nezvaničnim saznanjima Šešelj je u bolnicu prebačen između 19 i 20 časova.

- Svima je sada jasno da Šešelj više ne sme ni dana da provede u pritvoru, jer će zavšriti kao Milošević. Haški tribunal jedino rešenje vidi u njegovoj smrti, zato što su svesni da je optužnica pala u vodu - rekao je Todorović za Telegraf.rs.

Informaciju o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja pokušali smo da dobijemo i od portparolke Haškog tribunala Nerme Jelačić, ali ona nije odgovarala na naše telefonske pozive.

 

HRONOLOGIJA ŠEŠELJEVE BOLESTI:

Zdravstveno stanje dr Vojislava Šešelja, koji je sinoć ponovo prebačen u bolnicu van Sheveningena, prvi put se pogoršalo 6. januara ove godine.

6. JANUAR - Prebačen iz Haškog tribunala u bolnicu Lajden u Hagu nakon što mu je pozlilo.

9. JANUAR - Šešelj nije dozvolio Tribunalu da iznese detaljne podatke o njegovom zdravstvenom stanju, a portparolka ovog suda Nerma Jelačić izjavila da je zdravstveno stanje lidera radikala stabilno i da njegov život nije ugrožen.

11. JANUAR - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić razgovarao u Hagu sa predsednikom Tribunala Teodorom Meronom. Međutim, tom prilikom Ljajić nije dobio detaljnije informacije o stanju haškog optuženika, niti se sastao sa Šešeljem, jer lider radikala nije želeo taj susret.

12. JANUAR - SRS saopštava da je Vojislavu Šešelju ugrađen pejsmejker, da bi nakon operacije bio vraćen u pritvorsku jedinicu.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiklop

    20. januar 2012 | 08:53

    za Bakira Hasečić baba, pozdravio te Naser Oric, mrs !

  • telegrafrs

    19. januar 2012 | 13:29

    Šešelju loše i nakon povratka u zatvor! http://t.co/5JOj1H7Z

  • kiklop

    19. januar 2012 | 09:52

    SEKI, DRZI SE !! Jaci si ti od tih haskih fasista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA