11.07.2017 - 12:36

POMOZITE VAŠOJ MAČKI: Evo kako da prepoznate kada vaša maca ima zdravstveni problem

Kako lako da prepoznate kada se vaša maca nalazi u problemu

FOTO: PIxabay
FOTO: PIxabay

Kada su životinje bolesne, one svakako neće ustati i reći vam: „Hej, vodi me kod veterinara.“ One koriste mnogo suptilnije metode, i morate naučiti jezik vaše mačke, da biste ustanovili kada joj je loše, i kada je neophodno ukazati joj medicinsku pomoć.

Neophodno je da znate da pročitate signale koje vam šalje vaša mačka, a oni mogu biti različiti u zavisnosti od zdravstvenog problema sa kojim se suočava.

Ako ih nešto boli ponašaju se neuobičajeno, ili odmaraju više nego štom i je zaista potrebno. Kada su bolesne vrlo često zanemaruju doterivanje krzna, a čak i pojačano pređenje može značiti da imaju ozbiljan zdravstveni problem.

Normalna temperatura mačke se kreće od 37 do 39.5 stepeni, a sve ispod ili iznad toga je znak da vaša mačka mora posetiti veterinara.

Takođe, ako se ne osećaju dobro odbiće da jedu, i to vam je sasvim sigurno najozbiljniji znak da sa vašom mačkom nešto nije u redu. Povećana žeđ i mokrenje mogu biti posledica bolesti bubrega, dijabetesa, kao i na bolest urinarnog trakta.

Ukoliko vaše mace kašlju to može biti znak da pokušavaju da izbace neko strano telo iz sebe, ali može biti simptom i astme ili alergija. Takođe, i povraćanje kao i dijareja ili zatvor mogu biti simptomi nekog ozbiljnijeg stomačnog problema.

 

Tagovi: mačka

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*