04.06.2017 - 08:24

USVOJILI STE MACU I ŠTA SAD? Pod hitno morate da je naučite jednoj osnovnoj stvari!

Vaša mačka mora da nauči gde da vrši veliku nuždu

FOTO: pixabay
FOTO: pixabay

Mačke su izuzetno čiste životinje, i svakako da sa njima nećete imati problema oko toga da li će vršiti nuždu u stanu na neprikladnom mestu ili ne. Ono što je važno samo ih naučiti dok su mali, koji su modeli prihvatljivog ponašanja, a koji ne.

Ukoliko živite u prizemlju, ili u kući sa dvorištem, za mace ne bi trebalo da bude većih problema. Dovoljno je da znaju same kako da izađu iz kuće ili stana, i rešili ste problem. Međutim, ukoliko živite na spratu, neophodno je dok su mali naučiti ih ponašanju koje je prihvatljivo.

Mačići svoje ponašanje i reakcije uče od svoje majke. Ukoliko su rano razdvojeni neophodno je da vi reagujete, i naučite ih kako treba da se ponašaju. Ali, morate znati i kako one reaguju u kom trenutku.

Obavljaju nuždu uglavnom posle hrane. Tada ih je neophodno odneti i staviti u kutiju za vršenje nužde, koja mora biti čista, jer one neće to raditi u prljavoj posudi.

Tokom dana pratite ponašanje vaše mačke, ukoliko njuška po kući, krije se po ćoškovima i čuči vrlo je verovatno da se sprema da obavi nuždu, i zbog toga je važno da je odmah odnesete u posudu, kako biste je na vreme navikli gde da obavlja nuždu.

Naravno, samu kutiju redovno održavajte čistom, i videćete kako ćete je brzo naučiti obrascu ponašanja koja će kasnije sama slediti.

Tagovi: Mačke

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*