02.06.2017 - 11:34

NJEGOVO RAZIGRANO VELIČANSTVO: Mejn kun, maca koju ćete obožavati (VIDEO)

Maca koja je osvojila domaćinstva širom sveta

FOTO: pixabay
FOTO: pixabay

Jedna od najpopularnijih mačaka na svetu majn kun, može da naraste i na više od 10 kilograma, ali to svakako nije njena glavna karakteristika. Vesele i razigrane prirode, savršene dlake, ova maca je idealna za svako domaćinstvo sa decom.

Pomenuli smo već njenu težinu. Ona raste i do preko 10 kilograma težine, i raste sve do svoje četvrte ili pete godine. Zbog svega ovoga spada u red impresivnijih domačih životinja.

Njena možda i glavna karakterostika je brbljivost. Sve će učiniti da vam privuče pažnju. Neće samo mjaukati i presti, već će i ispuštanjem drugih zvukova, kao i govorom tela pokušati da vam stavi do znanja šta joj se nalazi na pameti.

Sjajna je sa decom. Voli da se igra, da se druži sa ljudima, ali i da se druži sa drugim životinjama. Postoje mnogi slučajevi, u kojima su je vlasnici naučili da hoda na povodcu ili da vraća lopticu vlasniku kao što to rade psi.

Njihovo održavanje je veoma lako. Iako ima bujnu dlaku, nije potrebno njeno pranje osim redovnog četkanja. Zanimljivo je to da se njihovo krzno retko mrsi, ali izgleda božanstveno.

Neverovatno je koliko ove mace vole da se igraju sa obzirom na njihovu veličinu. Izuzetno su inteligentne, i u stanju su da rešavaju komplikovane probleme samo ako znaju da ih na kraju čeka njihova omiljena poslastica.

Tagovi: Mačke, mejn kun

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*