31.05.2017 - 13:32

BUKVAR ZA VLASNIKE MAČAKA: Kako rastumačiti ponašanje vašeg omiljenog ljubimca?

Sve što niste znali o govoru tela svojih mačaka do sada

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

Mačke se razlikuju od pasa i po temperamentu, i po karakteru, pa saim tim i po govoru tela. Svakako da smo kod pasa navikli da mahanje repom znači i radost što vas je video, ali kod mačaka to znači nešto sasvim drugo. Predstavljamo vam šest znakova govora tela kod mačaka.

1. Ukoliko primetite da vaša maca ima visoko podignut rep, malo zakrivljen tako da podseća na poziciju upitnika, znači da je vesela i razigrana. Ovaj položaj repa, najčešće znači da maca žudi za zajedničkom igrom i pažnjom.

2. Naježen rep je znak straha kod mačke. Obično je to strah od novog okruženja, okoline. Ukoliko je pri tome savila i leđa, to je znak njenog odbrambenog stava, jer u toj pozi izgleda još veće.

3. Spušten rep i savijen u stranu je znak oklevanja, ali istovremeno znači da je nešto vašoj maci zaokupilo pažnju. Ova poza je takođe najčešća kada vaša maca istražuje prostor u kome se nalazi.

4. Podignut i ispravljen rep sa sobom nosi veoma pozitivne emocije. U ovim momentima vaša mačka je puna samopouzdanja, sreće i dobrog raspoloženja.

5. Kada vaša maca obmota rep oko svojih nogu to znači da je potpuno bezbrižna, a ako ih obmota oko vaših nogu to je znak velikog prijateljstva i potpunog poverenja u vas.

6. Kada vaša mačka maše repom to ne znači da je ona vesela i razigrana, kao što je to slučaj kada se radi o vašem psu, već znači da su poprilično iziritirane, jer ovaj stav pokazuje ljutnju.

Tagovi: Mačke

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*