22.05.2017 - 12:56

Evo zašto mačke leže na leđima

Samo nemojte da pokušavate da ih mazite po stomaku

FOTO: pixabay
FOTO: pixabay

Mačke kada legnu na leđa, imaju tri različita razloga za to, a što je najzanimljivije od svega niti jedan od njih ne znači poruku: “Dođi i mazi me po stomaku”. Mačke na taj način imaju dva urođena ponašanja i jedno naučeno.

Kada maca legne na leđa otkrivajući nam stomak, a istovremeno je izbacila kandže, i maše repom levo desno, moguće je da se priprema za odbranu ili napad. Naime, mačke koriste svoje prednje šape kako bi zgrabile plen, a zadnjim šapama će ga iskomadati na delove.

Osim ovoga mačke imaju naviku da se na leđima i odmaraju. Nekada u toj pozi i zaspe, ali to apsolutno ne znači da bi trebalo da ih uznemiravamo dok to rade, jer se može desiti da nas napadu, a sve u zavisnosti od toga koliko spavaju.

I na kraju, mace su veoma svesne da otkrivanjem svog stomaka izazivaju položaj koji je izuzetno sladak, i na taj način privlače pažnju svojih vlasnika. Kada krenemo mačku da mazimo po stomaku ona ili ustaje, ili šapama brani stomak. Zato ovo jeste izazov za maženje ali ne po stomaku.

Tagovi: Mačke

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*