22.10.2016 - 22:56

‘PRIRODA IMA NAJBOLJE REŠENJE’: Njujork objavio rat pacovima, pola miliona uličnih mačaka pristiže u pomoć!

Više od pola miliona napuštenih mačaka koje luta ulicama Njujorka biće angažovano, kako prenose američki mediji, u borbi protiv milionske populacije pacova koji su prosto opseli ovaj američki grad.

Foto: New York Daily News
Foto: New York Daily News

Grupa volontera obučena je da hvata kolonije divljih mačka u Njujorku koje su postale smetnja ili su ugrožene izgradnjom novih zgrada. Životinje se vode na sterilizaciju i vakcinaciju, a krajnji cilj je da se mačke puste u delove grada u kojima obitavaju kolonije pacova.

- Ranije smo unajmljivali istrebljivače, ali priroda ima bolje rešenje – rekla je Rebeka Maršal, menadžerka za održivost centra za prikupljanje hrane i dodala da “mačke ne koštaju ništa”.

Više od 6.000 volontera završilo je obuku i angažovano je za potrebe hvatanje mačaka sa ulica Njujorka, navodi agencija AP.

Iza projekta stoji “Alijansa za njujorške životinje”, koju je osnovao gradonačelnik tog grada uz podršku više od 150 grupa za zaštitu životinja i azila.

Po njihovim podacima, u pet okruga Nujorka živi čak pola miliona napuštenih mačaka.

Ne mali broj njih su napušteni kućni ljubimci, a mnoge uginu od bolesti ili neuhranjenosti, neke pregaze automobili, navode aktivisti upozoravajući da ih ljudi sve više truju sa cilje da bi smanjili njihov broj.

(Ljubimci Telegraf/nynmedia.com)

Tagovi: Mačke, napuštene mačke, njujork, pacovi, ulične mačke

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 komentara za ‘PRIRODA IMA NAJBOLJE REŠENJE’: Njujork objavio rat pacovima, pola miliona uličnih mačaka pristiže u pomoć!

  1. Lol says:

    Sterilisu??Pa i treba da se razmnozavaji i hvataju miseve i pacove?

  2. Johan says:

    Bolje je da sterilišu pacove nego mačke.

  3. Milan says:

    Maca je zakon za Miševe, ali ipak mora da se hrani.