24.07.2016 - 13:53

NAPUSTIO NAS NAJSTARIJI BEOGRADSKI MAČAK: Garfild doživeo čak pune 23 godine!

Napustio nas najstariji mačak u Beogradu. Kod porodice Šoškić, na Novom Beogradu, prema pisanju Novosti, bio je čak 23 godine i za njega tvrde da je bio najstariji Beograđanin među mačkama!

Foto: novosti.rs
Foto: novosti.rs

Za mačka Garfilda, koji priznaćete prilično podseća na animiranog junaka, tvrde da je najstariji u Beogradu. Uginuo je u 23. godini života na Novom Beogradu, gde ga je porodica Šoškić čuvala kao svog člana.

Iako mačke žive u proseku od 11 do 12 godina, ovaj mačor je taj vek odavno nadmašio zahvaljujući brizi i ljubavi u kojoj je odrastao.

Jedan od članova porodice Šoškić od svog ljubimca oprostio se rečima: “Ako postoji zauvek, zauvek ćeš biti moj najbolji prijatelj, moje srce, moja duša, moja najžuća maca na svetu. Nadam se da postoji raj za mace i da sada tamo praviš lazanje, trčiš za lopticama i hvataš nevaljale vrapce.”

Godine su, ipak, na vremešnom mačku ostavile traga, pa je u poslednje vreme kuburio sa dijabetesom, imao problema s dlakom, vidom i sluhom. I pored toga on je bio pokretan, bez greške je dolazio do vlasnika na dnevnu dozu maženja. Voleo je da jede posebne proizvode, kojima su ga vlasnici hranili, a odlično se slagao sa 15 godina mlađim bratom Džipijem.

(Ljubimci Telegraf/novosti.rs)

Tagovi: mačak, najstariji mačak, Novi Beograd, starost ljubimaca

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 komentara za NAPUSTIO NAS NAJSTARIJI BEOGRADSKI MAČAK: Garfild doživeo čak pune 23 godine!

  1. Svetlana says:

    TO JE NAJTUZNIJI CIN U ZIVOTU NAJBOLJIH I NAJVERNIJIH PRIJATELJA!!!!

  2. Saptacica says:

    Uzivaj u miru maco!Lepa starost.I nas Beka je umro u 18godini.Vecno zaljen i nedostajes nam?Sad smo udomili macu sto su hteli da uspavaju jer su vlasnici umrli pa ga uzela familija sa malom decom?Bio je pod stresom pa hteli da ga uspavaju ??Ja poludela?Odmah ga udomila??Pa sad uziva i zivi zivot.Findus maci maci .Volimo te…

  3. Mira says:

    zdravi a pohlazeni RICI NAS KOCOUR