Za podsticaje novim investicijama 5 milijardi dinara

Vlada RS za podršku privrede izdvaja 7 milijardi dinara

  • 0

Sredstva za podsticanje domaćih i stranih investicija u proizvodne delatnosti biće povećana na blizu pet milijardi dinara, rekao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

-Naš cilj bio je  da podržimo proizvodne delatnosti, prvenstveno metalski sektor, da sačuvamo radna mesta, da održimo kapacitet proizvodnje i da im olakšamo poslovanje - rekao je Ćirić Tanjugu.

Kada posao imaju fabrike vagona ili jedan IMR iz Rakovice ili neke druge kompanije, one za sebe vezuju i veći broj nekih drugih kompanija, malih, srednjih i u nekim slučajevima i velikih kompanija - objasnio je Ćirić.

-Sve zajedno to donosi veliki broj radnih mesta, koje ćemo uspeti da sačuvamo, donosi proizvodnju trajnih potrošačkih dobara. Znači, vladin paket mera nije namenjen sektoru usluga, već sektoru proizvodnje i mislim da je to jako važno-  istakao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

O merama za podsticaje privredi više pročitajte ovde.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA