Dačić: Osumnjičeni iz Borika i Ećim se znaju

Ministar srpske policije potvrdio povezanost između Boška Stanišljevića i nekadašnjeg banjalučkog bezbednjaka

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se osumnjičeni za unos oružja u dvoranu Borik u Banjaluci Boško Stanišljević i bivši bezbednjak BiH Ljuban Ećim poznaju, ali da treba utvrditi prirodu njihovog odnosa.

- Ono što postoji kao informacija je da se pritvoreni i Ljuban Ećim poznaju. To je samo jedna činjenica koju treba ispitati, kakva je vrsta tog odnosa i da li to ima veze sa ovim događajem - rekao je Dačić.

On je naglasio da je prerano govoriti o navodima pojedinih medija koji su preneli da je osumnjičeni bio na vezi za Ećimom koji je u odličnim poslovnim vezama sa Lukom Bojovićem koji važi za šefa beogradske kriminalne scene.

Kako je naveo Dačić, prema informacijama od kolega iz Republike Srpske, za sada nema novih detalja u istrazi.

- Pritvoreni je dao iskaz i sada se radi veštačenje, odnosno vrši se kriminalistička obrada slučaja, traže tragovi na oružju i neki koji bi ukazali na linkove koji postoje izmedju pritvorenog i nekih drugih osoba - istakao je ministar policije.

Upitan o pretnjama predstavnicima državnog vrha Srbije i da li one dolaze od Luke Bojovića, Darka Šarića i nekih drugih kriminalnih struktura, Dačić je kazao da prete razne strukture.

- I danas su stigle neke informacije o pretnjama - naveo je Dačić dodajući da su kao i obično upućene predstavnicima policije, predsedniku Srbije, ali ne precizirajući ko stoji iza njih.

On je naveo da te obaveštajne informacije treba uvek primati sa rezervom ali ih, kako je naglasio, treba proveravati, a ne od toga praviti spektakle.

Podsetimo, nekadašnjem zameniku šefa Službe državne bezbednosti u Banjaluci Ljubanu Ećimu Apelacioni sud u Beogradu smanjio je prošlog maja za 10 meseci kaznu zatvora i pravosnažno ga osudio na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i falsifikovanja dokumenata.

Prvobitno je presudom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu od 1. marta 2010. Ećim bio osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora, a oslobođen je optužbi za kriminalno udruživanje i trgovinu narkoticima kao član grupe Bijeljinca Željka Radovanovića zvanog Votka, jer je nekoliko meseci ranije Tužilaštvo za organizovani kriminal odustalo od optužbi protiv njega.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA